Decada Culturii Germane în Banatul Montan a ajuns la cea de a XXXIII ediţie

DECADA CULTURII 2023 AFIS

În perioada 1 – 17 octombrie 2023, cel mai important ciclu de manifestări culturale ale etniei germane din acest spațiu se va desfășura pe parcursul a 10 zile calendaristice, organizatori fiind Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Ediția din acest an este dedicată împlinirii a 305 de ani de la colonizarea Banatului Montan și cu germani (1718 – 2023) și a 250 de ani de la colonizarea primară a Steierdorfului (1773 – 2023). Desigur că vor fi organizate și alte evenimente importante care să sprijine păstrarea identității germanilor pe aceste meleaguri, dar și deschiderea spre comunitatea largă a Banatului Montan, indiferent de limba maternă a membrilor săi.

”Sunt programate 45 de manifestări în 11 localități ale județelor Caraș-Severin și Timiș. Având sprijinul oferit constant de Ministerul Culturii, al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, al Departamentul pentru Relații Interetnice, precum și al altor instituții și organizații partenere, manifestarea de răsunet în mediul cultural de limbă germană din spațiul estic și central european, „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, ediția 2023, se dorește a fi, ca și cele din anii precedenți, o punte de legătură între ceea ce a fost și ceea ce va fi de acum înainte”, a declarat Erwin Ţigla, preşedintele Forumului German Caraş-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =