Cum stă administrația locală cu investițiile din cartierul Stavila?

Screenshot 20240416 101710 Facebook

Locuințe ANL, creșe noi și imobile pentru specialiștii din sănătate, așa arată pe scurt investițiile din cartierul reșițean Stavila. Ioan Popa, edilul municipiului spune că este mulțumit de stadiul lucrărilor în ceea ce privește cele două blocuri ANL a 44 apartamente. Acestea sunt dedicate familiilor defavorizate cu copii în întreținere. „Este un proiect pe care l-am accesat împreună cu colegii mei de la Direcția de Proiecte, Grațian Dobre, Bianca Bugaru. Lucrările au început anul trecut în luna martie, sunt realizate de o firmă din Reșița, de Cristicons, în colaborare cu firmele de instalații electrice și sanitare, tot din Reșița“, a declarat Popa.

Urmează amenajarea exterioară, alei de acces, drumuri de acces, spații verzi, lucrări aumate de administrația locală prin Serviciul de Întreținere a Patrimoniului.

Modalitatea prin care se poate intră în posesia acestor locuințe a fost stabilită împreună cu cei de la MKBT, cu o firmă de consultanță. În paralel, pe malul opus al Bârzavei urmează să se înceapă construirea a altor două blocuri dedicate tinerelor cadre medicale. Cele două proiecte includ și modernizarea zonelor exterioare: drum de acces, parcări, alei, zone de agrement, iluminat etc.

„Tot aici, în imediata vecinătate avem și un proiect pentru o creșă, deci încercăm să aducem zona asta la un nivel la care să ai cam tot ce îți trebuie, să nu fi obligat să duci copiii la distanțe mari. Proiectul pentru creșă este aprobat, se va realiza pe fonduri europene”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 11 =