CSM Reşiţa – „Un nou început către zări nemărginite”!

resita cluj 3

CSM Reşiţa – FC Universitatea Cluj 2-0 (1-0)

Vineri, 2 august, în prima etapă a Ligii a II-a, CSM Reşiţa a întâlnit pe Stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului, în prezenţa a aproximativ 10.000 de spectatori, pe Universitatea Cluj, o formaţie care în campionatul trecut s-a bătut la promovarea în primul eşalon fotbalistic al ţării. Un moment deosebit s-a petrecut la fluierul de debut, când întreaga tribună dinspre deal a aruncat cu benzi de hârtie, jumătate de stadion fiind o explozie de alb, iar galeria a afişat un banner pe care era scris „Un nou început către zări nemărginite”.

Prima ocazie şi-au trecut-o în cont rosso-nerii, prin Poiană, care, în minutul 2, a şutat de la 20 de metri, însă Dur-Bozoancă a reţinut. Peste doar 4 minute, Dat i-a pasat bine în careu, pe stânga, lui Ene, şutul acestuia din unghi, la colţul scurt, fiind prins de portarul clujean.

Au urmat trei faze în care oaspeţii puteau înscrie, de fiecare dată prin Gavra, o dată în minutul 13, când Zimmermann a prins lovitura de cap a acestuia, în minutul 16, când atacantul clujean a trimis, din careu, pe lângă poartă, şi încă o dată în minutul 29, când a reluat peste poartă, cu capul, o centrare venită de pe partea dreaptă.

Reşiţenii au deschis scorul în minutul 34, când Vădrariu a executat un corner de pe partea stângă, iar Ehmann a reluat din voleu, de la 12 metri, în dreapta lui Dur-Bozoancă.

Portarul reşiţean Zimmermann s-a evidenţiat în minutul 35, când a reuşit să respingă torpila expediată de Goga din marginea careului.

Cea mai controversată fază a meciului s-a consemnat în minutul 39, când Silveira Da Graca l-a faultat din spate pe Ene, scăpat singur spre poarta clujeană, toată lumea a văzut 11 metri, cu atât mai mult cu cât jucătorul oaspeţilor a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, centralul Sergiu Popa chiar a arătat punctul cu var, însă apoi, la solicitarea tuşierului de pe acea parte, a dictat doar lovitură liberă de la 17 metri, pe care Vădrariu a executat-o în zid.

Prima ocazie a părţii secunde şi-au trecut-o în cont oaspeţii, în minutul 61 Firmino Pinto Servulo trimiţând un şut excelent de la 25 de metri, de pe aripa dreaptă, mingea fiind deviată în corner de Zimmermann.

Peste trei minute gazdele puteau să-şi majoreze avantajul, însă lovitura de cap a lui Ene, care a reluat din 6 metri cornerul bătut de Vădrariu, a trecut puţin peste poarta clujeană.

Cea mai mare ocazie de gol a reprizei secunde s-a consemnat în minutul 69, când Poiană a centrat perfect de pe dreapta, pe jos, însă reluarea lui Ene, cu latul, de la doar 8 metri, s-a dus peste poarta apărată de Dur-Bozoancă.

Stadionul a erupt din nou în minutul 74, când centralul Sergiu Popa a dictat lovitură liberă după faultul comis de Crăciun asupra lui Ene la 35 de metri lateral-dreapta, Cristea a centrat înalt, în careu, iar Vasiu a reluat cu capul, imparabil, în poarta clujeană.

În ultimul din cele trei minute de prelungire, reşiţenii au mai avut o fază periculoasă, şutul senzaţional al lui Breşneni, de la 30 de metri, fiind respins de sub bară de Dur-Bozoancă.

„Din punctul meu de vedere nu a fost nicio surpriză astăzi. În perioada de pregătire, băieţii mei au răspuns la tot ce le-am cerut, le-am spus să aibă încredere în valoarea lor, că merită să joace în Liga a II-a. Universitatea Cluj e o echipă cu tradiţie, iar despre diferenţa dintre bugetul nostru şi al lor nici nu mai vorbim. Noi suntem o echipă muncitoare şi jucăm fiecare meci la victorie. Îmi felicit băieţii pentru atitudine, dăruire şi determinare. M-au ascultat, au făcut ce le-am cerut, iar asta s-a văzut şi în teren. Le-am spus înainte de meci că oaspeţii au jucători de valoare, în speţă Gavra şi Goga, care a şi fost schimbat… Am avut o ieşire la faza în care am crezut că a fost penalty, dar, din discuţiile cu suporterii şi alţi oameni de fotbal am înţeles că a fost în afara careului. După meci mi-am cerut scuze la arbitrul asistent şi l-am felicitat pentru decizia luată… Publicul a fost extraordinar, şi le mulţumesc celor care au venit azi la stadion. În ceea ce priveşte viitorul, drumul e lung, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, aceeaşi echipă muncitoare, modestă şi disciplinată. Referitor la transferuri, ieri a venit la echipă fratele lui Acka de la Craiova, aşteptăm să vedem dacă corespunde şi îi vom da un verdict”, a declarat după partidă antrenorul reşiţean Leontin Doană.

„Un rezultat prost… Am avut 30 de minute în care ne-am creat trei ocazii mari de gol… Din păcate, am rămas în zece oameni pe o greşeală nepermisă a jucătorului nostru. Ne-am făcut meciul mai greu. Azi am întâlnit o echipă care a reuşit să ţină de minge, să se lupte mai mult cu noi. Fiind în zece, ne-a fost mult mai greu să ajungem în faţa porţii, dar chiar şi aşa ne-am creat câteva oportunităţi. Din păcate, chiar dacă am lucrat la acest aspect – ştiam cum bat loviturile libere –, am luat două goluri pe greşeli personale, fiindcă oamenii pe care-i stabilisem n-au făcut marcaj. Da, este un rezultat greu pentru noi, dar ăsta e fotbalul, trebuie să ne revenim… Din păcate, azi n-am reuşit să înscriem când trebuia, am făcut greşeli la două faze fixe şi am întâlnit o echipă arţăgoasă, care a ştiut să profite de omul în plus”, a spus la finalul meciului şi tehnicianul clujean Cristian Dulca.

CSM Reşiţa: C. Zimmermann, M. Banac, M. Ehmann, B. Vasiu, D. Săulescu, L. Breşneni, D. Ene (min. 79, F. Cioablă), D. Vădrariu, C. Poiană (88, F. Vlădia), E. Dat, C. Danci (62, V. Cristea); rezerve: A. Babei, P, Horvath, A. Rus, M. Velici. Antrenor, Leontin Doană.

Universitatea Cluj: C. Dur-Bozoancă, T. Telcean, C. Silveira Da Graca, I. Fereira Dos Santos, D. Berci, G. Florescu, P. Amado Mendes (68, M. Da Costa), Firmino Pinto Servulo, D. Goga (43, A. Crăciun), Al. Pop (84, F. Burghele), C. Gavra; rezerve: C. Taub, J. Goncalvesda Costa, A. Castanheira Ceitil, R. Dican. Antrenor, Cristian Dulca.

A arbitrat la centru Sergiu Popa (Aiud), asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Chiţoiu (Timişoara); arbitru de rezervă, Mircea Ardelean (Arad). Observatori: Ion Fevronia (Craiova) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).