Crescătorii de albine cărășeni pot depune cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol

albine

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că Apia primește cereri de intenție pentru accesarea Programului Național Apicol. Cererile pot fi depuse de către formele asociative apicole care solicită asistență tehnică dar și de către apicultori pentru achiziționarea de mijloace de transport apicol fără propulsie (remorci apicole) şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral.

Formularul cererii de intenţie se găsește pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață-Apicultură–Anul 2021, sau pot fi puse la dispoziția solicitanților de către funcţionarii Centrelor APIA. Cererile de intenție împreună cu documentele atașate acestora pot fi transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice (scan sau foto) la adresa de e-mail a Centrului Județean/Centrului Municipiului Bucureşti sau pot fi depuse la registratura Centrelor APIA din tară. Termenul limită pentru depunerea cererilor de plată este 31 iulie 2021. Valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul Naţional Apicol este de 51.128.000 lei.

Plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA, după controlul tuturor cererilor de plată și centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 4 =