Concurs de recitare „Dor de Eminescu“, la Reşiţa

EMINESCU1

Anul 2023 începe la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani cu un concurs de recitare a operei eminesciene „Dor de Eminescu”, eveniment  din cadrul Zilelor Eminescu 2023 organizate de Consiliul Județean Botoșani prin Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

Concursul se adresează elevilor și se desfășoară pe 3 secțiuni – clasele primare, clasele gimnaziale și clasele liceale. Înscrierile se fac la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro, până la data de 13 ianuarie 2023, ora 12:00.

Juriul va fi alcătuit din personalități ale culturii botoșănene și va ține cont de expresivitatea interpretării, sensibilitate, aptitudini artistice și originalitate. Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune/ categorie de vârstă. Toți concurenții vor primi diplome de participare. Câștigătorii se vor anunța în aceeași zi.

Concursul propriu-zis se va desfășura luni, 16 ianuarie, începând cu ora 10, în sala „Horia Bernea” din cadrul Memorialului Ipotești. Participanții trebuie să recite, din memorie, o poezie la alegere din opera lui Mihai Eminescu. Durata recitării să nu depășească 5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 7 =