Cod roșu de vreme rea pentru Caraș-Severin. Localități fără curent și trafic blocat pe DN 68 (UPDATE)

ninsoare vreme rea

Meteorologii au emis o nouă avertizare, de această dată de tip cod roșu pentru județul Caraș-Severin. Se vor semnala viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140…145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 m

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență caraș-Severin, la ora 20.20 esrau nealimentate cu energie localitățile Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn si Submarginea, fiind afectați aproximativ 2.000 abonați.

De asemenea, traficul este blocat pe DN 68, Oțelu Roșu-Hateg, la Valea Bistrei înregistrându-se zăpadă de 20 cm. SDN Caransebes acționează cu mai multe utilaje pentru degajarea carosabilului.

„Prin Dispeceratul ISU Caras-Severin au fost transmise mesaje de înștiințare, inclusiv prin sistemul RO-Alert, cu privire la avertizările meteorologice emise, tuturor UAT-urilor care au în administrare terenuri în zona vizata. Totodată, se menține legatura permanenta atât cu administratorii de drumuri, cât și cu furnizorii de utilități pentru gestionarea operativa a situațiilor care apar pe fondul acestor fenomene meteorologice. Subunitățile de interventie ale inspectoratului nostru sunt pregătite sa acționeze, în sprijin, în cazul în care situația o va impune“, a informat Ancuța Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

UPDATE, ora 21.30

Pe DN68, în zona localității Valea Bistrei, carosabilului a fost curățat, iar traficul a fost reluat. Potrivit SDN Caransebeș,  pe acest sector de drum se acționeaza și se circulă în condiții de iarnă. Enel – localități nealimentate cu energie electrică, ora 21.40: Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn, Submarginea, Globu Craiovei și Petnic. Sunt afectati aproximativ 2.700 abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + twenty =