Claudiu Dolot digitalizează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului

Claudiu Dolot

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului va avea un sistem complet digitalizat de management al documentelor, prin implementarea unui proiect în valoare de 14 milioane de lei, fonduri europene alocate în cadrul POCA – Programul Operațional de Capacitate Administrativă.

“Am demarat un amplu proces de modernizare și eficientizare a activității proprii, inclusiv prin atragerea de fonduri europene”, spune Claudiu Dolot, președintele ANPC.

“Este vorba despre realizarea și operaționalizarea unui sistem complet digitalizat de management al documentelor instituției, la nivel național, care urmează a fi implementat în următorii doi ani și jumătate. Proiectul face parte dintr-o campanie de dezvoltare şi introducere de sisteme şi standarde comune în administraţia publică, menită să optimizeze procesele decizionale, astfel încât să fie mult îmbunătățită eficiența activității ANPC, în sprijinul consumatorilor şi al mediului de afaceri, deopotrivă. În afara acestui important demers de digitalizare, ANPC derulează deja, începând de la sfârștiul anului trecut, un alt important proiect pe fonduri europene, menit să dezvolte activitatea de soluționare amiabilă a litigiilor, activitate în plină dezvoltare, gestionată de o Direcție din cadrul ANPC”, a mai declarat Claudiu Dolot.

Aceste inițiative demonstrează, încă o dată, deschiderea și importanța pe care ANPC o acordă posibilităților de dezvoltare puse la dispoziție prin accesarea fondurilor europene, obiectivul fiind simplificarea, transparentizarea și creșterea eficienței activității, în beneficiul consumatorului. Claudiu DOLOT, președintele ANPC, dorește ca pe parcursul mandatului său, una dintre cele mai importante instituții de control din țară să se modernizeze.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 2 =