Chestionarea șoferilor în Caraș-Severin de către echipajele mixte CNAIR – polițiști se va face pe DN6 la Constantin Daicoviciu

chetionare soferi

Astăzi, 12 octombrie, între orele 8.00 – 12.00 și 14.00 – 18.00, pe drumurile naționale se desfășoară etapa a doua a anchetelor de circulație origine – destinație. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

În Caraș-Severin postul de recenzare este plasat pe DN 6, Constantin Daicoviciu, iar în județul Arad, pe DN 79, Zimandu Nou, Hunedoara: DN 68, ieșire din Totești spre Hațeg și DN 76, ieșire din Brad spre Țebea, Timiș: DN 69, Orțișoara și DN 68A, Dumbrava și Autostrada A1: parcările dintre nodurile rutiere Remetea Mare și Giarmata, km 500+536. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

Echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Reșița); destinația cursei (ex.: Cluj, Iași); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

„Fiind vorba despre o acțiuni de interes public, rugăm conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus. Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor“, au transmis reprezentanții DRPD Timișoara.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Următoarea dată pentru desfășurarea studiului de circulație va fi în 26 octombrie 2022, între aceleași ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 4 =