Cel mai îndrăgit interpret de muzică populară din Banat, Petrică Moise, a pierdut lupta cu boala

petrica moise

În această seară, renumitul artist de muzică populară Petrică Moise a pierdut lupta cu boala. Cântărețul, în vârstă de 74 de ani, era internat în stare foarte gravă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, fiind confirmat cu COVID-19.

Născut la 19 iunie 1947, la Chișoda, în județul Timiș, Petrică Moise a fost un artist excepțional, dar de o modestie covârșitoare. Cântecele sale au depășit de mult granițele Banatului și ale țării, fiind preluate de generații de interpreți de pretutindeni.

Deși era supranumit de colegi „profesorul“, nu a predat la catedră, rămânând pe scenă dedicat muzicii populare naționale. A realizat în 1990 un L.P. la casa de discuri Electrecord, apoi câteva albume de muzică populară la studiourile de înregistrări particulare din Timișoara și o înregistrare făcută la studioul de radio si televiziune Novi Sad din Sebia.

Formația cu care a făcut majoritatea înregistrărilor sale se numește Virtuozii Banatului și este alcătuită din Ionicuț Butan – clarinet; Remus Vălungan – chitară acustică; Mircea Ardeleanu – țambal; Costel Haida – contrabas; Ilie Vincu – vioară și Radu Vincu – vioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =