Cea mai bună dintre lumi

Mario Balint

Ce ne-am face fără statistici? Am trăi mult mai liniștiți, fără să ne punem probleme existențiale. Ce se va întîmpla cu mine, cu familia mea, cu copiii mei peste 10, 15 sau 20 de ani? Unele statistici sînt comentate de cei 10.000 de specialiști ai Guvernului CDR care astăzi comentează pe Facebook, CDR-ul fiind istorie. Comentează și lipesc etichete astfel încît nu mai vedem situația reală de atîtea etichete lipite cu strășnicie.

Dacă scoatem etichetele, rămînem cu știrea… nudă! Radio România Actualități scrie pe site-ul propriu: Preţul benzinei ar urma să crească cu 50 la sută, al motorinei cu 62 la sută şi al gazelor cu 32 la sută pînă în anul 2030! Asta da veste încurajatoare! Să-ți tot vină să trăiești, să investești, să… mă rog! Cererea globală de petrol va creşte pînă la 110 milioane de barili pe zi în aproximativ 20 de ani, ceea ce va duce la o creştere cu 23% a cererii mondiale de energie, anunţă OPEC. Un scenariu avansat de Banca Mondială, trimis deja Guvernului într-un studiu, evocă posibilitatea unor creşteri foarte mari de preţuri pentru produsele energetice care au la bază combustibili fosili. Creşterile de preţ, la care ar urma să se ajungă prin înăsprirea taxării, ar urma să se facă treptat pînă în anul 2030.

Sigur, costurile de extracție și de transport rămîn relativ constante. TAXELE DE MEDIU ne vor omorî! Taxe cu care băieții deștepți ai progresismului verde sînt hotărîți să omoare civilizația actuală. Un îndemn omniprezent spune: mergeți electric, sortați gunoiul, puneți-vă un pulover în plus și încălziți doar pînă la 19 grade, optimizați-vă kilometrajul cu mașina, mergeți pe jos pentru climă…

Am mai scris despre asta! Cît de arogant să fii să crezi că tu, un parazit planetar, inteligent, e drept, contezi în ansamblul fenomenelor planetare?

Scepticii acestei religii progresist-ecologiste vin cu contraargumente: Jocurile Olimpice de iarnă au avut loc la Beijing pe zăpadă artificială; în Franța, stațiunile de schi luminează pîrtiile pînă la miezul nopții pentru ca “cei care se trezesc tîrziu” să schieze noaptea; Lufthansa efectuează 8.000 de zboruri „goale” pentru a-și menține sloturile; cele mai multe dintre marile meciuri de fotbal au loc seara sub reflectoare mega-consumatoare; cele 8 noi și gigantice stadioane de fotbal de la Cupa Mondială din Qatar sînt dotate cu aer condiționat (într-un deșert! ); sute de camioane circulă pentru a ne aduce fructe și legume din Spania, Turcia…, în timp ce produsele regionale ajung la gunoi; cea mai mare navă din lume, Wonder of the Seas, va transporta 7.000 de pasageri, 2.300 de membri ai echipajului și va traversa mările; în lume circulă aproximativ 3.500 de nave portcontainere și fiecare consumă 280.000 de litri de combustibil la 1.000 km… Citiți pe rețelele de socializare și alte exemple!

Între timp, „PENTRU BINELE ECOLOGIEI” vom interzice conducerea unei mașini diesel sau pe benzină, puțin veche, amărăștenilor fără pensii speciale care nu își permit să schimbe mașina și care trebuie să o folosească pentru a merge la serviciu, și asta pentru a reduce încălzirea globală cu 1°! „Pe cine luați voi la mișto?”, scrie autorul anonim preluat și rostogolit de revoltații din mediul on-line care, însă, nu vor mișca un deget real pentru a schimba actuala stare de lucruri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =