Cea de-a XI-a ediţie a proiectului „Îndrăgostiţi de carte” a ajuns la final

biblioteca bocsa

„Îndrăgostiți de carte” este unul dintre proiectele de suflet ale Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” din Bocșa și este dedicat prietenilor bibliotecii, iubitorilor de carte și lectură.

Anul acesta, proiectul a ajuns la cea de a XI-a ediție și în ciuda pandemiei, luți Bocșeni nu s-au sfiit să își arate dragostea pentru lectură.

Gabriela Șerban, directorul Bibliotecii din Bocșa spune că: „Ideea inițierii acestui proiect s-a născut în urmă cu 11 ani când, de Valentine’s Day, ne-am dorit să obișnuim oamenii să dăruiască mai mult decât flori și inimioare, să adauge și o carte. Apoi, am descoperit că în 14 februarie chiar există o Zi Internațională a Dăruirii de Cărți (International Book Giving Day). Așadar, de 11 ani, iubitorii de carte și lectură sunt invitați – în zilele de 14 și 24 februarie – la Bibliotecă pentru a primi o carte în dar. În acest an au beneficiat de acest proiect 17 prieteni ai bibliotecii, tineri și mai puțin tineri, însă, cu toții, pasionați de lectură“.

„Îndrăgostiți de carte” se bucură de câțiva parteneri importanți, între care sunt scriitori, dar și instituții precum: Direcția pentru Cultură Caraș-Severin, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și ANBPR filiala Caraș-Severin. Evident, susținătorul principal rămâne administrația locală – Primăria și Consiliul Local Bocșa – prin inițiatorul și organizatorul proiectului: Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + nine =