Cea de-a 9-a ediție a Festivalul European de Teatru Eurothalia va debuta peste câteva zile

Eurothalia cover

Ediția a 9-a a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, va debuta în 20 septembrie 2023, la Centrul Regional de Afaceri (Bd. Eroilor de la Tisa 22), una dintre cele cinci locații în care spectacolele Eurothalia se vor juca anul acesta, alături de Sala Teatrului German de Stat, Sala Operei și a Teatrului Naţional, Piața Libertății și Sala Studio a Teatrului Maghiar. 

Timp de 11 zile, publicul spectator va putea viziona 11 producții ale unor trupe și companii de teatru din toată Europa, dar va participa și la ateliere, lecturi publice, dezbateri, tururi de arhitectură, proiecții de film și expoziții foto. De la 5 septembrie 2023, biletele pot fi achiziționate și de la agenția de bilete a Teatrului German, în plus față de rețeaua online Entertix.

Eurothalia, festivalul produs de Teatrul German de Stat Timișoara, devine, sub motto-ul „Perspective”, un filtru de referință a manifestării teatrale actuale din Europa. Cu scopul de a deschide percepția asupra diferitelor formate din sfera artelor spectacolului european, festivalul aduce laolaltă spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar și teatru de marionete, spectacole nonverbale și producții cu elemente multimedia și animatronice din Spania, Germania, Belgia, Austria, Franța, Letonia, România, Grecia, Danemarca, Bulgaria și Macedonia. Dintre companiile și artiștii care au confirmat prezența se numără și Rimini Protokoll, Wim Vandekeybus, Ikarus Stage Arts sau Burgtheater.

Mai multe informații legate de programul complet și fiecare spectacol în parte se găsesc pe www.eurothalia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + nineteen =