Caraş-Severinul primeşte peste 50 de milioane de lei de la Guvernul României

guvern e1589305398267

În data de 5 mai, în Monitorul Oficial Nr. 359 a fost publicată Ordonanța de Urgență Nr. 60, adoptată de Guvernul Orban. În vederea finalizării, în Caraş-Severin, a proiectelor fazate cu finanțare din partea Uniunii Europene, proiecte aprobate încă din 2012, s-au alocat importante sume în bugetul Ministerului Fondurilor Europene, se arată într-un comunicat al Departamentului Comunicare  al PNL Caraş-Severin.

Pentru Fazarea proiectului Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin, Executivul alocat suma de 839.000 de lei, pentru Fazarea proiectului Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată in județul Caraș-Severin fiind alocaţi 49,8 milioane de lei.

Sumele alocate pentru proiectele fazate se utilizează pentru suportarea costurilor aferente finalizării investiţiei pentru contractele încheiate între beneficiari şi furnizorii de produse, prestatorii de servicii şi executanţii de lucrări cu care aceştia au încheiat contracte, precum şi a celor legate de relansarea procesului de achiziţie, în vederea atingerii obiectivelor proiectelor, în baza unei justificări întemeiate, pentru finanţarea costurilor suplimentare necesare semnării contractelor, ca urmare a depăşirii bugetelor alocate iniţial, a costurilor suplimentare necesare finalizării lucrărilor din motive neimputabile contractorului şi beneficiarului, în baza unei justificări prealabile întemeiate, pentru suplimentarea bugetelor contractelor de asistenţă tehnică şi supervizare pentru atingerea obiectivelor proiectelor, din motive neimputabile contractorilor respectivi şi beneficiarului, de la caz la caz, în baza unei justificări prealabile întemeiate, precum şi a cheltuielilor neeligibile declarate de misiunile de audit/ verificare, care nu sunt imputabile beneficiarilor.

„Este un sprijin substanțial acordat de Guvernul PNL pentru ca și în Caraş-Severin cetățenii să beneficieze de servicii publice civilizate”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de preşedintele liberalilor cărăşeni, Marcel Vela.