„Caragiale Ion-Luca – TEMPORA”, expoziţie documentară la Muzeul din Reșița

001

Teatrul de Vest Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan Reșița și Bibioteca Județeană “Paul Iorgovici” Caraș-Severin, organizează în data de 3 iulie, expoziția documentară „Caragiale Ion-Luca – TEMPORA”. Vernisajul va avea loc începând cu ora 19.30 la Muzeul Banatului Montan din Reșița.

Evenimentul este o incursiune în universul lui Caragiale, vor fi expuse cărți și documente din colecțiile Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin, ale Bibliotecii Naționale a României și ale Bibliotecii Județene ,,Ion Heliade Radulescu” Dâmbovița.

De la ora 21.00, tot la Muzeul Banatului Montan din Reșița, reşiţenii sunt invitaţi la spectacolul „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, ce va avea loc în curtea instituţiei. Regia artistică: Emanuel Petran, scenografia: Mihai Vălu, light design: Lucian Moga. Spectacolul se va juca și duminică, 5 iulie 2020 de la ora 21.00 în aceeași locație.

Din distribuție fac parte actorii: (în ordinea indicată de autor), Jupân Dumitrache- Florin Ruicu, Nae Ipingescu – Radu Popescu, Chiriac- Marius Tudor, Spiridon- Robert Danci, Rică Venturiano- Sorin Frutelată, Veta- Camelia Ghinea, Zița- Rusalina Bona, Dansatoare la Iunion- Ana-Maria Ciszler, Dansatoare la Iunion- Andrada Samoilă.

Spectacolul va avea loc cu respectarea măsurilor de distanţare socială impuse de autorități. Biletele se pot achiziționa atât de la casieria teatrului cât și de la intrarea în curtea muzeului.

“Întotdeauna am fost interesat de cât de actuali pot fi scriitorii clasici. Ducând gândul mai departe, am descoperit că genialitatea marelui nostru dramaturg, I.L.Caragiale, constă și în faptul că a reușit să surprindă esența sufletului poporului nostru, esență pe care am încercat să o transpunem într-o montare care, zic eu, va surprinde (sper că în mod plăcut). Vă așteptăm la 100 de minute de râs continuu, alături de excelenții actori ai Teatrului de Vest Reșița”, spune Emanuel Petran, regizorul spectacolului