Campionatul European de înot, posibil doar cu ajutorul Primăriei Reșița

inot

Luna viitoare, țara noastră va găzdui Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori de la Otopeni, eveniment care va fi posibil doar cu ajutorul Reșiței.

Mai exact, administrația locală va împrumuta tehnologia de ultimă generație, de sesizare a startului fals, care asigură pornirea cronometrului exact în momentul în care sportivul s-a desprins de blockstart, cu o precizie de miime de secundă, şi care elimină astfel orice întârziere sau avantaj. Investiția Reșiței a fost de 769.887 de lei, bani cu care s-au cumpărat 20 de blockstarturi, 9 separatoare culoare, 10 dispozitive înot cu suport pentru picioare și nouă bucăți de protecție arcuri separatoare culiare.

Evenimentul va fi organizat în perioada 5-10 decembrie, în Complexul Sportiv de Natație Otopeni, iar Federația Română de Natatie și Pentatlon Modern a pus în vânzare biletele pentru cei care doresc să îi susțină din tribună pe sportivii din echipa națională.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, spune că acest gest al Reșiței ar putea avea un final fericit pentru municipiu: „Iar pentru că între oameni onești există înțelegere, care poate să ducă în final la afaceri win -win, Federația Romana de Natație a și introdus Reșița cu bazinul ei olimpic din Govândari în viitorul calendar competițional anual. Acest lucru va însemna etape de campionat național de înot cu mulți invitați în oraș și cu multe scântei ce vor aprinde din nou ( Reșița în anii comunismului a fost un puternic centru de natație) dorințele multor copii din oraș de a îmbrățișa acest sport deosebit de benefic pentru o dezvoltare armonioasă. Atât la corp cât și la minte“.

După evenimentul european, tehnologia de ultimă oră va ajunge din nou la Reșița, unde va fi montată la Bazinul Olimpic.

2 thoughts on “Campionatul European de înot, posibil doar cu ajutorul Primăriei Reșița

 1. „Reșița în anii comunismului a fost un puternic centru de natație”….zau???
  si tocmai daia ati desfintati bazinul din lunca pentru un inutil centru multifunctional…..pentru batranii Resitei (ha, ha), caci tinerii, ceau!
  La bazinul din Govandari nu ai loc decat seara tarziu, asta daca mergi cu autobuzul la orele alea! cu sanse bune de a raci!
  Dar toata lumea „buna” are masina, nu???
  Domnul Schuster se rasuceste in groapa!!

 2. Bazinul din Lunca Pomostului trebuia demolat, altfel cadea peste inotatori, dar sigur tu nu stii asta. „Inutil centru multifunctional”???
  Pe bune? Doar pentru batrani??? Zau asa!
  PS: daia se scrie in romaneste d-aia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − twelve =