Campania de distribuire a pachetelor destinate persoanelor vulnerabile din Anina este în plină desfășurare

poad anina

Primăria Anina a început, cu data de 26 ianuarie, distribuirea pachetelor cu produse alimentare, care sunt acordate categoriilor defavorizate, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate – P.O.A.D.

Vorbim despre 560 de pachete, dintre care 329 au ajuns la destinatari, 71 pentru cei care au ajutor social și 258 pentru familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Restul de 231 de pachete vor ajunge la persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. Daniel Danu, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina spune că în situația în care vor rămâne pachete, persoanele vulnerabile pot depune cerere pentru acordarea acestor ajutoare, iar în urma unei anchete sociale, aceștia vor intra în posesie.

Distribuirea pachetelor se face la Cantina Socială de lângă Incubatorul de Afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =