Bucuria şi supărarea primarului din Moldova Nouă, Adrian Torma

SEMNARE CONTRACT ADR VEST

După primarul Reşiţei, Ioan Popa, în această săptămână un alt primar cărăşean a semnat la Timişoara un proiect finanțat din bani europeni, desfășurat prin ADR VEST. Proiectul, în valoare de aproximativ 1.500.000 euro, se referă la reabilitarea din punct de vedere termic şi energetic al corpului B ce aparţine de Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“, fosta clădire a Şcolii Gimnaziale nr. 4.

Adrian Torma spune că este cel de-al patrulea contract semnat în mandatul său, iar în acest an Primăria Moldova Nouă va atrage fonduri europene de peste 28 milioane de lei.

În faza de precontractare există încă patru proiecte pe fonduri europene şi alte patru în faza de evaluare. În total, daca toate vor primi finantare, lucrările vor depăși 20.000.000 de euro.

Primarul Torma lasă să se înţeleagă că, din păcate pentru localnici, oraşul de la Dunăre nu are susţinerea Bucureştiului. „Reamintesc, cu tristeţe, că prin finanţare guvernamentală Moldova Noua nu este susținută, în schimb însă, se finanțează cămine culturale, dispensare medicale sau sedii de primării în comune cu 500 de locuitori.

Am solicitat de la Guvernul României suma de 20.000.000 lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, dar deocamdată nu am un răspuns pozitiv. În același timp am solicit sprijin Guvernamental în rezolvarea problemelor cladirilor Delphi pentru a putea aduce alți investitori in locația respectiva“, mărturiseşte primarul din Moldova Nouă.

Adrian Torma nutreşte speranţa  ca Moldova Nouă să fie sprijinită şi de Guvern, „mai ales ca foarte multi dintre votanţii coaliției de guvernare se afla în Moldova Nouă şi în Clisura Dunării“.