Bibiloteca „Alexander Tietz” din Reşita lansează catalogul Cristian Graure: HUTTERER: Fotograful = der Fotograf

Bibiloteca „Alexander Tietz” din Reşita lansează catalogul Cristian Graure: HUTTERER: Fotograful = der Fotograf

Bibiloteca„Alexander Tietz” din Reşita lansează catalogul Cristian Graure: HUTTERER: Fotograful = der Fotograf, evenimen ce se va desfăşura online începând cu ora 18.30. Vor fi prezenți, alături de autor, scriitorul Robert Şerban, editorul Erwin Josef Tigla şi va putea fi vizionat accesând link-urile celor două platforme sociale: https://www.facebook.com/Demokratisches.Forum.der.Banater.Berglanddeutschen, https://www.youtube.com/channel/UC_kYvj3wj9oGipq7pmZoS_g, https://www.facebook.com/events/702816647034347/”.

Erwin Țigla spune că volumul este cofinanţat de Guvernul României – Departamentul Pentru Relaţii Interetnice, prin Formul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin și se înscrie în seria autorului dedicată artei fotografice.

„Opera fotografică a lui Hutterer Géza (1864-1917) este redescoperită şi pusă în context cu spaţiul multicultural activ din vestul ţării, continuând să se manifeste și în prezent ca „privire postumă”, în prelungirea unor instrumente şi procedee „alchimice”, devenind astfel consonanța spontană a reprezentării, un mijloc de eternizare şi perpetuare al unei realităţi ireductibile. Fotografiile sale conţin însăşi „tensiunea” timpului trăit, un contrast între subtilitatea artei și consecințele unui destin fragil, iar publicarea lor reprezentă un act memorial care pentru noi în prezent, se conturează și redefinește un segment sublim al spațiului latent dintre comunicare și rememorare“, a mai spus Țigla.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 20 =