Au început pregătirile de iarnă pentru rețeaua de drumuri naționale din Caraș-Severin

deszapezire utlaj1

Potrivit datelor Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, secția Caransebeș, a fost întocmit planul operativ pentru iarna 2022-2023, pe reţeaua de drumuri nationale. Astfel, au fost organizate un număr de 13 baze de deszăpezire și cinci puncte de sprijin dintre care cinci baze de deszăpezire la Bucova, Valea Cernei, Bozovici, Oravița.

Pentru asigurarea materialelor chimice, sare, clorură de calciu, există un contract încheiat la nivel de CNAIR SA Bucuresti, iar nisipul este contractat de DRDP Timișoara, la ora actuală, în stoc fiind 1.140 de tone de sare, nisip, 15 tone și clorură, 3,95 tone. Pentru asigurarea auto-utilajelor DRDP Timișoara a prevăzut două acorduri cadru cu valabilitate de 4 ani, încheiate din 2020 și 2021.

În concluzie, reprezentanții SDN Caransebeș spun că exceptand poate anumite perioade cu fenomene extreme, numărul total de 74 utilaje auto cu lama și răspânditor, suplinite de 30 auto-utilaje grele și 44 utilaje auxiliare, organizate pe baze de deszăpezire şi puncte de sprijin, coordonate şi conduse prin Comandamentul D.R.D.P. Timişoara şi S.D.N. Caransebeş, în conlucrare permanentă cu Comandamentul Judeţean Caraş-Severin, pot asigura condiţii corespunzătoare pentru circulaţia rutiera pe întreaga reţea de drumuri naţionale de pe raza Judetului Caras-Severin, pe toata durata iernii 2022-2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − one =