ATOR – Banatul de Munte organizează la Reşiţa „Marșul pentru Viață 2019”

ATOR – Banatul de Munte organizează la Reşiţa „Marșul pentru Viață 2019”

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte alături de Protopopiatul Ortodox Reșița, organizează în data de 23 martie 2018, între orele 16.00-18.00, la Reșița, „Marșul Pentru Viață 2019”, cu tema „Unic din prima secundă”.

Acțiunea se desfășoară cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului și va debuta la ora 16.00, la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reșița cu o slujbă religioasă. Marșul propriu-zis se va desfășura pe traseul: Str Progresului – Parcul Tricolorului – Catedrala „Schimbarea la față” – Capela Spitalului Județean – Bd. Republicii – Biserica ”Pogorârea Sf. Duh” de pe Calea Caransebeșului. În cadrul evenimentului, pe esplanada din fața Catedralei din Govândari vor fi transmise mesaje de susținere a vieții din partea organizatorilor, iar corul de femei „Laudae” va interpreta un scurt program de pricesne și cântece specifice perioadei”, se arată în comunicatul Episcopiei Caransebeşului.

Organizatorii mai spun că prin această acţiune se doreşte „sensibilizarea societății, în asamblul ei, pentru susținerea dreptului la viață al tuturor pruncilor, precum și susținerea femeilor aflate în criză de sarcină, printr-o atitudine civică pro-viață care să genereze instrumente concrete de sprijinire a acestora”.

În județul Caraș-Severin, partenerii implicați în organizarea marșului sunt: Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, Colegiul Național al Asistenților Sociali – filiala Caraș-Severin, Asociația „Din inimă pentru inimă” și Centrul de Tineret Moniom. Evenimentul beneficiază, de asemenea, de sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.