Continuă seria de activități în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munții Țarcu

rangeri

Săptămâna trecută au avut loc lecții despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli din Timișoara, Zăvoi, Măru, Glimboca, Teregova și Armeniș. După ce au făcut cunoștință cu Munții Țarcu, elevii și cadrele didactice au participat sâmbătă, 13 mai, la o acțiune de igienizare în Poiana Mărului. Întâlnirea la care au participat 82 de elevi, profesori si voluntari, a fost o lecție practică despre importanța aruncării gunoiului în locurile special amenajate, un prilej de a discuta despre durata de descompune a diferitor materiale, despre problemele pe care le provoacă gunoaiele care ajung în mediul natural și cum asta influențează sănătatea oamenilor. Primăria Zăvoi a asigurat evacuarea deșeurilor colectate de copii și de voluntari.

Tot în acest week-end a început refacerea panourilor informative de pe traseul tematic „La Mesteceni”, creat în ediția din 2014 a proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munții Țarcu. Traseul propune o plimbare până la un punct de belvedere către lacul de acumulare din Poiana Mărului, cu șase panouri care vorbesc despre plantele și animalele care trăiesc în această zonă și este apreciat de turiștii care vin să se relaxeze în Poiana Mărului.

Proiectul Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munții Țarcu este organizat de Asociația Altitudine – Filiala Banat, în parteneriat cu Asociația Părinți în Dialog, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Primaria Comunei Zăvoi, Clubul de Turism Concordia Lugoj, Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Zăvoi și Școala Gimnazială Gheorghe Frățilă din Glimboca. Poiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

În ediţiile anterioare ale proiectului peste 2250 de elevi au participat la excursii, ateliere, prezentări, concursuri despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli și în natură. De asemenea, 230 de elevi au participat la tabere Ranger Junior în Munții Țarcu, 8 dintre ei reprezentând chiar Situl Natura 2000 Munții Țarcu la Taberele Internaționale ale Rangerilor Juniori organizate de către Federația Europarc în diferite parcuri naționale din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 4 =