Asociaţia „Acasă în Banat” ajută familiile sărace din Caraş-Severin şi Timiş

Cover fb dardindar

Asociația Acasă în Banat a demarat o nouă campanie de ajutorare a unor oameni din Caraş-Severin şi Timiş. De această dată, voluntarii vor acorda ajutor familiilor defavorizate, aflate într-o situație extrem de dificilă în această perioadă în care toată lumea se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Pachete cu produse alimentare neperisabile, legume și fructe, dar și produse de igienă vor fi trimise celor care sunt afectaţi de trimiterea în şomaj sau cărora pur şi simplu le-au scăzut semnificativ veniturile.

„Am primit foarte multe semnale că în zona rurală sunt foarte multe familii care au ajuns în situații extreme, fără venituri sau cu venituri mult reduse. De asemenea, sunt bătrâni care nu se mai descurcă în perioada asta și au ajuns la limita sărăciei. Așadar, am decis să intervenim, să dăm o mână de ajutor acestor familii”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

De asemenea, îÎn limita posibilităților, asociația va încerca să ofere familiilor și măști de protecție. „Ne-am consultat cu partenerii noștri din ONG-uri și i-am întrebat cum arată izolarea în centrele pentru oamenii străzii, pentru victime ale violenței în familie sau pentru cei din rural care se bazau pe venituri din munca zilieră şi care azi nu mai pot ieși din case sau nu mai exista activități de munca care sa le solicite serviciile. Știm că urmează o perioadă și mai grea pentru comunitățile vulnerabile și am decis să ne unim forțele și să venim în sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi”, a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

Persoanele fizice pot ajuta prin donarea de alimente neperisabile ambalate. Persoanele juridice pot face sponsorizări constând în alimente aflate în termen de valabilitate. Toate donațiile se vor face cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială. Campania este susținută de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, prin fondul „Solidari în fața COVID-19”.

Asociația Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com. De asemenea, puteți face o donație în contul Asociației în Banat, menționând numele campaniei: Dar din Dar.

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com