Ansamblul Folcloric „Bârzava“ din Reşiţa a câştigat marele premiu la Festivalul-concurs de la Giroc

ANSAMBLU

La sfârşitul săptămânii a avut loc la Giroc, judeţul Timiş, prima ediţie a Festivalului-concurs „Ionel Lucian Şipoş“ pentru ansamblurile folclorice. Reşiţa a fost reprezentată de cunoscutul Ansamblu Folcloric „Bârzava“, al Primăriei Municipiului Reşiţa care a încântat atât spectatorii, cât şi juriul, obţinând marele premiu, în valoare de 2.000 de lei.

Fiecare ansamblu participant a avut la dispoziţie 25 de minute pentru a prezenta un program din care nu au lipsit suitele de dansuri, specifice zonei din care veneau, precum şi recitalurile interpreţilor vocali şi intrumentali. Ansamblul reşiţean a prezentat spectacolul de înaltă ţinută artistică „Din Căraş, din munţi de piatră, fala noastră de arată“, care a atras atenţia localnicilor.

„Mă bucur că, după ani şi ani, se reia tradiţia organizării unor astfel de festivaluri. În primul rând, trăim cu toţii bucuria dansului şi a cântecului nostru popular, iar în al doilea rând sunt fericită că munca noastră la acest ansamblu a început să dea rezultate. Folclorul din Banatul de Munte nu va pieri, atâta timp cât există aceşti copii care, iată, se întorc la origini, la dansul popular autentic“, ne-a mărturisit Meri Aghescu, coordonatorul şi sufletul acestui ansamblu folcloric.

Tot în această vară, folclorul promovat de membrii Ansamblului „Bârzava“ va fi prezent pe scena festivalului de Costa Brava, din Barcelona, acolo unde trpieşte o importantă comunitate românească.