Amendă de 3.000 de lei pentru transport de material lemnos fără documente legale

lemne

Polițiști din Băile Herculane și Secția 4 Poliție Rurală Mehadia, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin au oprit pentru control, pe D.N. 57B, în localitatea Iablanița, două autocamioane, conduse de doi bărbați din Comuna Prigor, care transportau material lemnos fără documente legale.

Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin spune că din primele verificări s-a stabilit că cele două autoutilitare ar fi transportat o cantitate de material lemnos mai mare cu peste 5,5 metri cubi lemn de esență fag decât cantitatea înscrisă pe avizele de însoțire a lemnului, emise la aceeași dată.

„Cei peste 5,5 metri cubi material lemnos esență fag, rezultați în plus față de cele înscrise în documentele de transport, au fost ridicați în vederea confiscării și predați în custodie Ocolului Silvic Mehadia. Deasemenea șoferii celor două autoutilitare au fost sancționați, conform Legii 171/2010 Republicată, amenda aplicată fiind în cuantum de 3.000 de lei”, a mai precizat Nicorici.