Ambulanţe noi şi echipamente medicale au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

ambulante

Proiectul transfrontalier Romania-Serbia pentru îmbunătăţirea diagnosticului şi tratamentul tumorilor maligne derulat la Reşiţa a ajuns intr-o nouă etapă. Echipamente medicale în valoare de peste 400 de mii de euro, au fost achiziţionate de Spitalul Judeţean Reşiţa, iar în următoarea perioadă urmează să ajungă în municipiu şi alte dotări vitale pentru tratarea cancerului şi nu numai. Proiectul are ca parteneri Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita şi Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului (ONCOGEN) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” din Timişoara, iar în Serbia de către Spitalul General Požarevac şi Ministerul Sănătăţii.

„O să mai achiziţionăm un colonoscop, rezectoscop, un laparoscop urologic 3 D, un ecograf urologic şi multe alte echipamente. Practic, până la finalul proiectului, aparatura de ultimă generaţie pentru tratarea cancerului va ajunge în secţiile de Urologie, ATI, ORL, Radiologie, Chirurgie generală, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie şi Anatomie patologică din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa”, a spus Silviu Tinca, coordonatorul administrativ al proiectului din partea Spitalului Judeţean Reşiţa.

În plus, în urmă cu două săptămâni, la Reşiţa au fost aduse două ambulanţe noi de tip A2 pentru transport intern. Acestea sunt în curs de înmatriculare şi în cel mai scurt timp vor intra în circulaţie. Waldemar Murgu, managerul spitalului spune că aceste două autospeciale vor fi folosite pentru transportul pacienţilor între staţionarele instituţiei spitaliceşti.