Alexandru Sporea, primarul comunei Forotic, vorbește despre noile proiecte finanțate prin PNRR

primar forotic

Zilele trecute, Alexandru Sporea, primarul comunei Forotic, cu sprijinul secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Daniel Surdu, a semnat noi contracte ce vor contribui la dezvoltarea comunei Forotic.

‘’Am semnat încă două contracte prin PNRR. Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – reîncărcare vehicule electrice, Eficientizare Energetică prin Reabilitare și Modernizare, Școală Gimnazială „Petru Oallde“, Grădinița și Sala de Sport, în Comuna Forotic, cu două puncte de reîncărcare electrice. Valoare proiect: 2.045.618,14 lei și Eficientizare Energetică prin Reabilitare și Modernizare Școala în localitatea Comorâște, comuna Forotic, valoarea totală a proiectului este de 1.010.390,09 lei,“ a menționat Sporea.

Edilul mai spune că proiectele vizează lucrări de refacere tencuieli interioare deteriorate la pereți și tavane, refacerea pardoselilor, aplicarea unui strat de vată bazaltică la nivelul planșeului și la exteriorul construcțiilor, refacerea plafonierelor și a trotuarelor exterioare și refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale. De asemenea, va fi construit un grup sanitar în interior, refacerea instalațiilor electrice, utilarea clădirii cu sistem paratrăsnet și sistem de detectare a incendiilor. Clădirile vor avea montate corpuri de iluminat cu LED, iar pentru încălzire va fi achiziționat un sistem de pompe de căldură sol-apă.

Vor fi montate sisteme de supraveghere video, avetrizare anti efracție și avertizare incendiu. Tot în cadrul acestor proiecte se va monta și un Sistem Generator Fotovoltaic trifazat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 6 =