Alegeri prezidenţiale: la nivelul judeţului vor exista 365 de secţii de votare

vot

Astăzi, 22 octombrie, comisia tehnică judeţeană Caraş-Severin pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru Preşedintele României s-a întrunit la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a analiza stadiul de pregătire şi organizare a procesului electoral. La nivelul judeţului Caraş-Severin vor exista 365 de secţii de votare, iar sediul Biroului Electoral Judeţean Caraş-Severin este asigurat în incinta Sălii Polivalente.

Instituţia Prefectului a achiziţionat ştampilele de control pentru secţiile de votare şi celalalte materiale necesare desfăşurării alegerilor şi a demarat achiziţia serviciilor de transport pentru preluarea buletinelor de vot, a timbrelor autocolante, proceselor-verbale pentru constatarea rezultatului alegerilor şi a ştampilelor cu menţiunea „VOTAT”.

De asemenea, pentru a asigura procesul de votare, în perioada următoare va avea loc tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, urmând ca ulterior să fie organizate mai multe sesiuni de instruire a acestora.

Amenajarea şi dotarea secţiilor de votare cu urne de vot, urne speciale şi cabine de vot sunt asigurate de către primării, în timp ce distribuirea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral va fi realizată de către Instituţia Prefectului.