ALEGERI LOCALE 2024: În Caraș-Severin au fost semnalate 15 incidente (UPDATE)

urna vot

Astăzi, până la ora 16.00, în județul Caraș-Severin au fost semnalate 15 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea,12 nu s-au confirmat. Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, dintre care una cu amendă, și au fost întocmite 2 dosare penale.

La o secție de vot din comuna Berzovia, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, aflat într-o mașină oprită în apropiere de o secție de vot, oferă bani alegătorilor. Polițiștii au găsit asupra bărbatului aproximativ 3.000 de lei precum şi mai multe liste cu persoane de pe raza localității respective. A fost condus la sediu și au fost întocmite acte procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor.

Într-un alt caz, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat și-a fotografiat buletinele de vot după exercitarea dreptului la vot, având în telefonul mobil două fotografii cu buletinele de vot. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

UPDATE, ora 21.30 ======

Până la ora 21.00 au fost înregistrate 7 infracțiuni și 7 fapte de natură contravențională în legătură cu procesul electoral.

După încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene.

Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 3 =