Administraţia Bazinală de Apă Banat investeşte peste 400.000 de lei în consolidarea mai multor râuri din Caraş-Severin

Aparare de mal cu epiuri de a lungul raului Mures pe sectorul Branisca Boz judetul Hunedoara

La sfârştiul lunii trecute a fost finalizată licitația pentru realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din județele Caraş-Severin şi Timiș. Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin spune că în luna septembrie se vor desfăşura lucrări în valoare de 450.000 de lei pentru patru zone.

„ Este vorba despre regularizare râu Sebeș la Caransebeș, pârâu Zlagna la Caransebeș, pârâu Potoc la Caransebeș, refacere consolidare dig mal stâng pârâul Axin la confluență cu râul Bistra din comuna Obreja. Lucrările vor proteja locuitori din Lugoj, Partoș, Parța, Caransebeș și comuna Obreja, prin reducerea riscului de inundații ”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Termenul de finalizare etse luna decembrie 2019, iar scopul acestor lucrări de investiții este acela de consolidare a digurilor și malurilor în punctele critice, precum și asigurarea secțiunilor de scurgere a cursurilor de apă afectate de inundații pentru punerea în siguranță a localităților riverane și implicit scoaterea de sub efectul inundațiilor.