ACS Mundo vrea sănătate prin mişcare, nu prin izolare! Micii fotbalişti bat deja mingea pe gazon

ACS Mundo vrea sănătate prin mişcare, nu prin izolare! Micii fotbalişti bat deja mingea pe gazon

Micii fotbalişti de la ACS Mundo se numără printre norocoşii care au deja şansa să zburde pe gazon! Într-o perioadă delicată, în care mulţi antrenori se feresc să-şi scoată copiii la antrenamente, gruparea Mundo a considerat că mişcarea e cel mai bun fundament al sănătăţii. De îndată ce protocoalele în domeniul sportului au permis reluarea pregătirilor în grupuri, Lucian Dobre şi-a mobilizat colegii antrenori, iar terenurile pe care se desfăşoară în mod normal antrenamentele clubului Mundo s-au umplut din nou de copii. Pe arena Arsenal, Lucian Dobre lucrează în aceste zile cu tinerele speranţe ale fotbalului reşiţean.

„Suntem bucuroși că am revenit la antrenamente. Copiii au fost foarte supărați, foarte trişti că nu fac mişcare, iar părinţii erau şi ei nemulţumiţi că micuţii lor stau numai pe calculator. Noi am început mai demult, chiar din momentul în care s-a dat voie să se antreneze copiii în grupuri de câte trei, apoi câte zece și sperăm că în scurt timp să ne antrenăm normal. Luăm temperatura la fiecare copil înainte de antrenament. După efort, bineînțeles că temperatura corpului se ridică cu vreo 2-3 grade, dar cred că guvernanții noștri nu știu acest lucru. Ei îşi fac calculele în funcţie de datele pe care le primesc din teritoriu… Noi avem problemele noastre, ei pe ale lor. Am reluat pregătirea și în filialele de la Măureni, Teregova și Bocșa. Avem în plan să deschidem în toamnă filiale la Băile Herculane și la Oravița, dar vom vedea cum stăm cu măsurile preventive. Sperăm să reușim, îmi doresc foarte mulţi copii la club, pentru că la vârsta de 16 ani va fi din nou o selecție și vor rămâne doar cei mai buni, aceia care au progresat cel mai mult. Avem la clubul Mundo aproximativ 140 de copii. Bineînțeles, vin unii, se lasă alții și tot așa, dar este normal acest lucru. Deocamdată nu facem niciun amical. Nu avem încă acest accept, trebuie să facem acele teste costisitoare pentru a juca cu alte echipe și nu ne putem permite acest lucru. Ne antrenăm, nu știm ce ne rezervă viitorul, dar presupun că din toamnă se va da drumul la campionate”, a declarat antrenorul Lucian Dobre.

De menţionat că baza Arsenal, pe care se desfăşoară în prezent antrenamentele copiilor de la Mundo Reşiţa, face obiectul unui amplu proiect de modernizare. 1,8 miloane de euro este valoarea investiţiei ce ar urma să fie derulată aici prin Compania Naţională de Investiţii. Lucian Dobre a precizat că în momentul începerii lucrărilor de reabilitare, micii fotbalişti se vor muta pe Gloria. Şeful de la Mundo are totuşi rezerve în legătură cu concretizarea ambiţiosului proiect de la Arsenal.

„Din promisiunea pe care o avem de la primarul Ioan Popa, în momentul în care vor începe lucrările de modernizare a bazei Arsenal, clubul ACS Mundo Reșița își va desfășura activitatea la stadionul Gloria. Vreau totuşi să vă spun ceva: eu nu sunt politician, nu am făcut niciodată politică și precizez faptul că încă nu se știe data când vor începe lucrările la stadionul Arsenal, așa cum nu se știe nimic în politică — s-ar putea să se facă, s-ar putea să nu se facă. Din câte am înţeles, actele nici măcar nu sunt semnate. În acest moment sunt blocat, pentru că aș fi dorit să fac mult mai multe investiții în acest stadion, iar acum nu-mi permit să fac ceva, deoarece s-ar putea ca într-un an, doi sau cinci să-l dărâme şi să construiască unul nou. Mi-aș dori să avem o bază unde să putem să le oferim copiilor de la Mundo condiții cât mai bune de pregătire. Deocamdată așteptăm data exactă de începere a acestor lucrări. Din păcate, nu știe nimeni”, a mai spus Lucian Dobre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 0 votează
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Părerea ta contează, te rog comenteazăx
()
x