174 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii

IMG 1360

Anul acesta se împlinesc în data de 13 septembrie 2022, 174 de ani de la faptele eroice şi sacrificiul pompierilor români care au luptat pentru democraţie şi independenţă în memorabila Bătălie din Dealul Spirii din anul 1848, când au înfruntat armata otomană venită să oprească revoluţia română.

13 Septembrie reprezintă un simbol al patriotismului pompierilor care au luptat pentru ţară cu preţul vieţii, dar şi un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul şi implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor pentru salvarea vieţii oamenilor.

În Caraș-Severin, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Pompierilor au debutat astăzi, 12 septembrie 2022, în sistem online, cu un simpozion pe tema cooperării pompierilor din structurile serviciilor profesioniste cu administraţia locală, serviciile voluntare şi cele private pentru situaţii de urgenţă. Tot astăzi, specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin se află în mijlocul comunităţii, în Parcul Tricolorului, zona Centru, zona Kaufland Luncă şi Kaufland Govândari, unde sunt organizate puncte mobile de informare preventivă.

Mâine, 13 septembrie 2022, toţi cei care doresc să îi cunoască pe pompieri la ei acasă sunt așteptați la „Ziua porţilor deschise”, în intervalul orar 10.00-13.00, la sediul inspectoratului şi la sediul subunităţilor, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate diferitele tipuri de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenţie și echipamentele din dotare. Totodată, începând cu ora 10.00, va avea loc un ceremonial militar şi religios, în cadrul căruia vor fi avansate în grad cadrele militare care s-au evidenţiat în activitatea profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 12 =