17 biserici din Caraş-Severin îşi sărbătoresc hramul la praznicul Sfântului Ilie

sfantul_ilie

Astăzi, 20 iulie, la praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Banatul de Munte îmbracă veșmânt de sărbătoare. Pelerinii îl cinstesc pe cel care a fost socotit ca ocrotitor al Banatului până la data de 28 februarie 1950, când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, în întregul județ.

Praznicul a început încă de marți, 19 iulie, la Mănăstirea Vasiova din Bocșa, unde a fost prezent şi PS Lucian, Episcopul Caransebeșului.

De asemenea, Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş își va cinsti cel de-al doilea hram, oferit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în data de 12 septembrie 2010, informează Episcopia Caransebeşului.

Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul este și ocrotitorul celor două schituri ce se află pe Muntele Semenic și pe Muntele Mic. Pe munții Banatului de Munte Sfânta Liturghie va fi săvârșită, în ziua hramului, de către delegații PS Lucian.

Încă 13 biserici din Eparhia Caransebeșului își vor sărbători hramul: Băuțarul Inferior, Băuţarul Superior, Bucoşniţa, Marga şi Valea Timişului din Protopopiatul Caransebeş, Bogâltin, Luncaviţa, Mehadia, Pătaş şi Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane, Oravița Română, Coronini şi Milcoveni din Protopopiatul Moldova Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 + two =