1 Decembrie, zi de mare sărbătoare la Caransebeş

ziua nationala Csb

La Caransebeş, manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, organizate de Primăria municipiului, Casa de Cultură „George Suru” şi Episcopie, s-au desfăşurat joi, 1 Decembrie, în Piaţa „Elie Miron Cristea”, din centrul municipiului.

La amiază, după constituirea Dispozitivului de Onoare şi întâmpinarea oficialităţilor, printre care s-au numărat primarul Felix Borcean, city-managerul municipiului, Florin Bogdea, comandantul Garnizoanei, mr. Daniel-Mihai Birău, deputatul Dumitru Rujan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Isac, şi numeroşi consilieri locali, PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat un Te Deum în Catedrală.

După discursurile rostite de ierarh şi de primarul Felix Borcean pe esplanada Catedralei, edilul a înmânat diplomele de Cetăţean de Onoare al Municipiului Caransebeş culturistului Dorian Armaş, campion naţional şi, anul acesta, campion european cu echipa României, şi lui Valentin Dascălu, decanul de vârstă al consilierilor caransebeşeni.

Apoi, pe fondul muzical asigurat de Grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului, cei prezenţi au depus flori la statuia episcopului Elie Miron Cristea şi la Crucea Identităţii şi Demnităţii Naţionale.

De la ora 14, pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură „George Suru” a susţinut un scurt program artistic Fanfara „Lira”, dirijor col. (r) Marius Frăţilă, după care a urmat un spectacol folcloric cu Ansamblul „Junii Gugulani”, coregraf Adrian Jurchescu, Taraful „Olanii” şi soliştii vocali Maria-Anesia Rusnac, Ana Jurj, Margareta Szutter, Alin Olan şi Ionela Bădălan.

Pentru masa tradiţională, organizatorii au pregătit aproximativ 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi salată de varză, să ajungă pentru toată lumea, iar cei care au dorit s-au mai încălzit niţel cu câte un păhărel de răchie.

Tot de la ora 14, la Cercul Militar a avut loc vernisarea expoziţiei de pictură a col. (r) Iuliana Doltu din Bucureşti, ea venind la Caransebeş cu 30 de tablouri cu tematică nu doar militară, ci înfăţişând şi peisaje sau icoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =