Schimb de experiență în Islanda între partenerii de la Școala Pittner

FB IMG 1714625043278

Recent, în cadrul Proiectului Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente “Școala Pittner”, Municipiul Reșița, reprezentanți ai Asociației Euroland Banat și ai municipalității reșițene, insoțiți de artiști locali, au participat la un schimb de experiență în Reykjavik, capitala Islandei.

Prin amabilitatea partenerului local, Listahópurinn Rösk, delegația a vizitat mai multe centre culturale, muzee, expoziții de artă, precum și atelierele de creație a mai multor artiști atât islandezi, cât și străini. Scopul vizitei a fost acela de a obține o imagine cât mai clară a modului cum se desfășoară și se organizeaza viața artistică în Islanda, cum sunt constituite și cum funcționeaza diferitele organizații ale artiștilor islandezi, cum se finanțează acestea și cum iși susțin membrii, precum si asupra calității actului artistic și al modului în care artiștii islandezi transmit publicului creațiile lor.

„Dorim să invățăm cât mai multe din aceasta experiență, Islanda fiind o țară care, în ciuda populației sale puțin numeroase, are un număr foarte mare de consumatori și iubitori de artă și manifestări artistice de calitate. Dupa finalizarea lucrărilor la Școala Pittner, in cadrul acestui proiect, echipa Euroland Banat va folosi experiența dobândită în urma vizitei în Islanda pentru a asigura funcționalitatea și sustenabilitatea Centrului Cultural Pittner”, au declarat reprezentanții delegatiei reșițene.

Proiectul „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural Centru expozițional și de evenimente Școala Pittner, Municipiul Reșița” ce este derulat de Primăria Reşiţa, Asociaţia Euroland Banat şi Listahópurinn RÖSK din Islanda. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 15 =