Săptămâna trecută s-a angajat, astăzi este director general la SC Aquacaraş SA

Săptămâna trecută s-a angajat, astăzi este director general la SC Aquacaraş SA

Înţelegerea dintre PSD şi PNL a dat roade la Aquacaraş SA, operatorul cărăşean de apă şi canal. Social-democraţii s-au ales cu postul de director general, în timp ce liberalii au primit la schimb postul de director adjunct. Peneliştii spun că au obţinut tot ce a fost posibil din acest troc, în condiţiile în care sunt minoritari în Consiliul de Administraţie, acolo unde s-a hotărât soarta noii conduceri.

Aurel Văduva, fiul fostului primar al Reşiţei de dinainte de 1989, Ion Văduva, a fost ales director general, în timp ce Iulian Georgevici, care a condus societatea în trecut, îl va seconda în această formulă.

Văduva vine din mediu privat, de la Plastoment Reşiţa, unde a lucrat din anul 2000, mult timp ca director general.

Există însă voci care spun că în cazul numirii lui Văduva nu s-a respectat procedura prevăzută de Ordonanţa 119, corporativă, care, în cazul de faţă ar fi trebuit să dureze mai bine de două luni. Aurel Văduva a fost angajat în urmă cu o sptămână la Aquacaraş, pe post de jurist, apoi, după cum spun unii, a fost numit director adjunct, cu delegaţie, iar astăzi membrii Consiliului de administraţie l-au ales director general. Un salt spectaculos care demonstrează, încă o dată, că la noi este posibil orice.

Reamintim că fostul director general, Nicolae-Miu Ciobanu, a demisionat în această primăvară, în locul său fiind desemnat, interimar, Gheorghe Filipescu.