Reșițenii, invitați la „Ziua Porțile Deschise“ – Zona Mociur-Triaj-Valea Țerovei

porti deschise mociur

Vineri, 26 aprolie, Primăria Reșița îi invită pe locuitorii orașului la „Ziua Porțile Deschise“ – Zona Mociur-Triaj-Valea Țerovei. Ecvenimentul va avea loc cu începere de la ora 15.00, când va avea loc o expoziție despre industria pre și post decembristă din zona de dezvoltare Mociur – Triaj – Valea Țerovei, urmând apoi două vixite pe Mociur I și II. Tururile ghidate pe situl Mociur încep de la locația expoziției. Durata estimativă a unui tur este de cca o oră și cuprinde și o vizită la inițiativa muzeală MIC – Colecția Industrială Mociur.

Începând cu ora 15.00 va avea loc un atelier de prezentare și expoziție cu proiecte de urbanism ale studenților de la Facultatea de Arhitectură, Universitatea Politehnica Timișoara 9 – Salonul de Artă și Industrie Reșița (Strada Traian Lalescu nr. 27), iar de la ora 19.30 – proiecții de scurt metraje despre industria reșițeană – Salonul de Artă și Industrie Reșița (Strada Traian Lalescu nr. 27)

„Scopul evenimentului este acela de a oferi oportunitatea cetățenilor din toate categoriile de vârstă să (re)descopere trecutul industrial al acestei zone, precum și perspectivele sale actuale și viitoare de dezvoltare. Turnătoria, aglomeratorul, uzina cocso-chimică…poate doar generațiile mai vechi din Reșița își amintesc amploarea și gloria industriei locale. Orașul este în plină transformare. Industriile vechi au lăsat loc celor noi, mai curate, mai avansate din punct de vedere tehnologic și racordate la noile cerințe globale. Amplul spațiu ocupat odinioară de marile uzine lasă loc noilor modele și direcții de dezvoltare urbană: noi căi de acces, noi zone de dezvoltare rezidențială și comercială, noi facilități educaționale“, au transmis reprezentanții Primăriei Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =