În curând, reșițenii din cartierul „Muncitoresc“ vor face cumpăraturile de la un market ce se va construi în zonă

MUNCITORESC 1

Reșița suferă la capitolul industrie și locuri de muncă, în schimb excelează în privința magazinelor alimentare de dimensiuni mari. Cele mai multe sunt concentrate în zonele aglomerate ale orașului și niciunul nu este amplasat în cartierele mărginașe. În viitor, însă, un astfel de magazin va fi construit în Piața Republicii, din cartierul Muncitoresc.

La ultima ședință ordinară a Consiliului local, primarul Ioan Popa a oferit detalii în această privință: „Am reușit să traversăm un PUZ care presupune realizarea unui magazin, nu știu să vă spun exact de care Profi, Penny, Billa, pe partea dreaptă în urcare, undeva după langoșeria celebră pe care o știm cu toții, într-o zonă destul de părăginită. Erau niște chioșcuri de tablă acolo, s-au mai achiziționat o casă – două și de face un spațiu comercial civilizat. Eu mă bucur pentru asta, mai cu seamă că noi, pe proiectul de tramvai, avem acolo niște amenajări foarte serioase, adică va fi o relaționare între tramvaie și autobuz, o stație inter-modală, care va lega Reșița de zona alpină și cred că e binevenit un magazin acolo”.

Acesta ar fi al 16 magazin de mari dimensiuni ce apare în Reșița în ultimii 25 de ani, în ciuda a ceea ce se spune despre puterea de cumpărare a locuitorilor săi.