În Caraș-Severin, peste 40 la sută din personalul didactic este dispus să se vaccineze

vaccinare e1609772539242

Potrivit Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin, din totalul personalului didactic de predare, didactic auxiliar și nedidactic, adică 4.037, 1.683 (41,69%) și-au arătat disponibilitatea privind vaccinarea anti-covid-19. Din aceștia, 1.296 sunt persoane din categoria personalului didactic de predare, 130 personal didactic auxiliar și 257 personal nedidactic.

Pentru o corectă informare asupra campaniei naționale de vaccinare, precum și în sprijinul încurajării vaccinării în rândurile personalului didactic, Ministerul Educației pune la dispoziția salariaților din învățământ o Platforma națională de informare disponibilă la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/comunicate-oficiale/.Este esențială o radiografie reală a momentului în sistemul de învățământ, precum și o informare corectă și completă din perspectiva educației pentru sănătate/campaniei de vaccinare.

Platforma conține informații oficiale și la zi despre procesul de vaccinare în România, tipuri de vaccin, centrele de vaccinare, evidența persoanelor care s-au vaccinat. Informațiile puse astfel la dispoziție constituie o contribuție serioasă la educația pentru sănătate a cadrelor didactice dar și a elevilor și studenților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − two =