Garda de Mediu atenţionează pescarii!

Garda de Mediu atenţionează pescarii!

Garda de Mediu Caraș-Severin atrage atenția tuturor pescarilor că au obligaţia să respecte prevederile Ordinului Nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii.

Potrivit acestui Ordin, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 2 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în Ordin.

Pescuitul știucii este interzis de la data de 1 februarie 2021 până la data de 15 martie 2021, precum și în perioada de prohibiție generală.

Pescuitul șalăului și al bibanului este interzis în perioada 23 martie-2 iunie inclusiv.
Pescuitul păstrăvului indigen, a păstrăvului-curcubeu și a păstrăvului-fântânel este interzis din 1 octombrie 2020 până pe 31 martie 2021.

În comunicatul de presă al Gărzii de Mediu se mai precizează că toți pescarii sunt obligați să respecte prevederile Ordinului de prohibiție, în caz contrar riscă să fie sancționați conform prevederilor Ordonanței de Urgență Nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Nerespectarea dispozițiilor Ordonanței de urgență sus-menționate de către persoane fizice sau juridice atrage, după caz, răspunderea administrativă, civilă sau penală. În funcție de gravitatea faptelor, acestea pot constitui contravenții sau infracţiuni. Valorile amenzilor care pot fi aplicate pentru contravenții sunt cuprinse între 300 de lei și 8.000 de lei. Pentru infracțiunile săvârșite pot fi aplicate sancțiuni de până la 10.000 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •