Felix Borcean: „Bugetul Caransebeșului este precum cel al unei familii, nu infinit”

felix borcean

Probabil ca urmare a unor comentarii şi fotografii apărute în ultimele zile pe reţelele de socializare, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a ţinut să facă unele precizări pe pagina sa de Facebook.

Iată ce scrie edilul: „Din fericire sau, poate, din păcate, asfaltările sau orice alte lucrări nu se mai fac ca în urmă cu câțiva ani, fiind nevoie de proiecte, autorizări, care nu fac decât să întârzie îndeplinirea lor și sporesc nemulțumirea cetățenilor. Foarte puțini dintre noi cunosc aceste lucruri și au impresia că primarul, consiliul local sau alții nu vor, pur și simplu, să facă ceva. Vă dau un alt exemplu de la noi: gazul din Teiuș, Valea Cenchii, Gară, un proiect demarat acum doi ani, abia zilele acestea este finalizat în partea scriptică. Urmează finanțarea, licitația și execuția. Cu indulgență, va mai dura un an.

Iar acum, că tot ne place să ne comparăm cu alții, exemplul vecinilor reșițeni: de patru ani vorbește Nelu Popa de tramvaiele de la Reșița. Știți când vor apărea în peisaj? Peste doi-trei ani, iar Nelu Popa numai de incompetență nu poate fi acuzat.

Sigur veți veni cu numeroase comentarii, exemple, negative cel mai adesea, și multe mi le asum. Dar nu vreau să uitați un lucru: bugetul Caransebeșului este precum cel al unei familii, nu infinit.
Veți aduce în discuție fondurile europene. Ele pot fi accesate și le-am accesat, pe toate axele posibile, dar și ele au timpi care uneori depășesc limitele răbdării. Un exemplu: proiectul modernizarea iluminatului stradal e început de doi ani, abia acum se fac ultimele clarificări, va fi finanțat și executat, în maximum un an, sper eu”.

Şi Felix Borcean spune că acest prim episod va avea continuări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 8 =