Două zone ale Caransebeşului au fost ecologizate

Două zone ale Caransebeşului au fost ecologizate

Ieri, 18 martie, la Caransebeş s-a desfăşurat o acțiune de ecologizare, în două zone de pe raza oraşului – izlazul comunal Jupa și str. Ștefan Jianu din cartierul Pipirig. La acţiune au luat parte Serviciul Public pentru Întreținere și Reabilitare Caransebeș, persoanele care beneficiază de ajutor social şi Compartimentul Protecția Mediului din cadrul primăriei municipiului. În zonele vizate au fost găsite mai multe deșeuri provenite din materiale de construcție, gunoaie menajere, dar și deșeuri textile, electronice și electrocasnice, precum și mobilier uzat.

Reprezentanţii SPIR, organizatorii acţiunii, au ţinut să atragă atenția cetățenilor că toate aceste zone vor fi monitorizate și se vor aplica sancțiuni consistente în cazul în care nu se va respecta curățenia și se vor arunca noi deșeuri. De asemenea, ei încurajează cetățenii să adune selectiv deșeurile reciclabile și să respecte programul de colectare selectivă al societății Transal Urbis, pentru fiecare zonă din oraș.

Totodată, organizatorii fac un apel la cetăţenii municipiului, pentru ca aceştia să depoziteze materialele textile în containerele amplasate în parcările supermarketurilor din oraș, iar în cazul în care construiesc sau demolează, să se adreseze societății Transal Urbis pentru închirierea benei de preluare a deșeurilor provenite din materiale de construcție, nerespectarea acestor prevederi urmând să atragă sancțiuni.

Comentarii