Colectarea deşeurilor din Anina se face la standarde europene

20191025 113042

Prin intermediul proiectului „Anina mai curată-Anina europeană”, administraţia locală a demarat deja acțiunea de distribuire a noilor pubele de 120 litri destinate populaţiei, precum și amplasarea de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Deocamdată, de acest proiect beneficiează locuitorii de pe străzile: Policlinicii, A. Mureșanu, Sfânta Varvara, fiind puse la dispoziţia lor 160 de pubele, iar pe strada M. Sadoveanu au fost amplasate patru europubele de 1.100 litri. De asemenea, pentru colectarea selectivă au fost construite trei platforme în locațiile: Grădiniță str. Spitalului, str. V. Birou – Brazi, Parc Breiner, urmând ca în viitorul apropiat, alte locaţii din oraş beneficieze de modernizare din acest punct de vedere.

Gheorghe Românu, primarul Aninei spune că „prin acest proiect se va realiza, în principal, scăderea cantității deșeurilor menajere prin creșterea cantităților deșeurilor reciclabile colectate selectiv, conform prevederilor legale în vigoare, în același timp efectul va fi limitarea accesului la deșeurile existente în containere pentru câinii comunitari sau păsări, care împrăștie totul și provoacă un peisaj dezolant”.

Edilul speră ca efortul depus să fie apreciat de către cetățeni și totdată să dea dovadă de înțelegere pentru respectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor.