Cod roșu de inundații în Caraș-Severin

inundații

Potrivit hidrologilor, județul Caraș-Severin este sub incidența unui cod roșu de inundații valabil astăzi până la ora 12.00 fiind vizate râurile din bazinul hidrografic Bistra. Încă de la ora 00.00 s-a transmis mesaj RO-Alert pe uat-uri Zăvoi, Băuțar, Obreja, Oțelu Roșu, Glimboca, Rusca Montană.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice din bazinul hidrografic Bistrița, Caras-Severin, pentru aproximativ o oră, localitatea Rusca Montană a fost nealimentată cu energie electrică, dar echipele Enel au remediat situația pentru abonații casnici. Echipele de muncitori caută avaria în vederea reluării alimentării cu energie și pentru operatorii economici.

Potrivit Inspectoratului pentru situații de urgență Caraș-Severin sunt înregistrate depășiri ale cotelor de inundație pe Bistra și Rusca, însă nu au fost atinse cotele de pericol și, astfel, nu sunt probleme. Lacul de acumulare Poiana Mărului a avut capacitatea de a acumula debitele rezultate în urma precipitațiilor. Specialiștii monitorizează în continuare situația pe cursurile de apă din bazinul vizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + eight =