Anul acesta se va lansa RAR Auto Pass pentru mașinile din România

RAR

O informație importantă ne parvine printr-un comunicat de presă de la Registrul Auto Român, organism care va emite, de la data de 1 decembrie 2024, tuturor deținătorilor de autovehicule din România, certificatul RAR Auto Pass. Acest documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului, conform legii 142 din 2023 și OMTI 210 din 2024, și se adresează mașinilor deja înmatriculate în România.

RAR Auto Pass va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului, dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa în jur de 50 de lei.

La sfârșitul lunii mai a acestui an, aplicația va fi finalizată din punct de vedere al platformei digitale și va fi distribuită către toate entitățile, care vor completa cu ajutorul acesteia datele necesare eliberării certificatului RAR Auto Pass, este vorba despre service-uri auto, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografe și/sau limitatoare de viteză, producatorii de vehicule rutiere.

Pentru a obtine documentul, nu este nevoie ca vehiculul sa fie prezentat la RAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 13 =