Antrenorul Mihai Petreanu îndeamnă cărăşenii să-şi testeze limitele la Western Carpathians 2FB Contest

forma fizica

Sportul denumit Functional Fitness Bodyweight a cunoscut o spectaculoasă dezvoltare în municipiul Reşiţa, în primul rând graţie eforturilor depuse de inimosul antrenor Mihai Petreanu. Adepţii antrenamentelor cu greutatea propriului corp n-au renunţat la pregătire nici în vremea coronavirusului, iar ambiţia lor îşi va arăta cu siguranţă roadele la primul concurs organizat după pandemie: în luna septembrie va avea loc în urbea de pe Bârzava cea de-a doua ediţie a competiţiei Western Carpathians 2FB Contest, eveniment sportiv adresat tuturor celor care doresc să-şi testeze limitele fizice.

„În perioada 11-13 septembrie, vom organiza la sala SuperFit din Reșița cea de-a II-a ediţie a Western Carpathians 2FB Contest. Am primit aprobarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, deci vom putea organiza competiţia. Concursul se va desfășura în aer liber, iar în cazul în care va ploua, se va ține în sală. Numai că, din cauza reglementărilor privind distanța dintre sportivi, au voie maximum 6 sportivi, la care se adaugă 6 arbitri. Acestea sunt regulile și le vom respecta. Este o competiție rezervată tuturor categoriilor de vârstă: elevi de clasele V-XII, juniori până la 21 de ani și seniori. Foarte multă lume m-a întrebat ce premii vor fi acordate, și pot spune că acestea nu vor fi în bani. Ele vor consta în echipamente sportive și obiecte, la care se adaugă bineînţeles diplome şi medalii. Cei de la locul patru în jos vor primi un tricou și o diplomă. Am fost întrebat dacă participanții trebuie să aibă o anumite greutate sau cum ar trebui să se prezinte la competiție. La acest concurs nu contează dacă ai un corp suplu sau o anumită masă musculară. Nu contează înălțimea, numărul de kilograme, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți faci exercițiile. Dacă ți-ai valorificat calitățile motrice pe o perioadă de șase luni sau un an, trebuie să vii și să demonstrezi. Este un sport în care lucrează toate fibrele musculare și implică toate calitățile motrice. La masculin vor fi șase sesiuni de exerciții, iar la feminin vor fi patru”, a precizat Mihai Petreanu.

Concursul din toamnă va aduce la Reşiţa competitori din întreaga ţară. Şi-au anunţat intenţia de a participa sportivi din București, Alba Iulia, Timișoara sau Sfântu Gheorghe. Din Caraş-Severin, alături de sportivii reşiţeni sunt aşteptaţi la competiţie practicanţi de 2FB din Oravița, Caransebeş și Băile Herculane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =