Acord de înfrățire între municipiul Bălți și Reșița

infratire balti

Săptămâna trecută, primarii municipiilor Bălți și Reșița, Alexandru Petcov și Ioan Popa, au semnat un acord de înfrățire a municipiului Bălți cu municipiul românesc Reșița.

„A fost un moment fericit pentru mine, pentru că al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova a agreat să se înfrățească cu Reșița. Simt nevoia unei relații cât mai apropiate cu frații noștri de peste Prut, mai ales în vremuri așa de tulburi dacă ne gândim la climatul geo-politic actual. Pe de altă parte, avem multe de învățat unii de la ceilalți. La una din vizitele mele făcute la Chișinau am văzut cele mai moderne săli de clasă, un proiect de-a dreptul futurist, gândit în parteneriat cu Banca Mondială și cu instituții private de mare prestigiu. Ne-am inspirat și de acolo cu dotările pregătite pentru liceele din Reșița. Le doresc fraților noștri să fie cât mai dârzi în fața pericolelor din jur și să privească tot timpul spre dezvoltare și libertate“,a declarat Ioan Popa, primarul Reșiței.

Primarul municipiului Bălți, Alexandru Petcov, i-a mulțumit primarului municipiului Reșița, Ioan Popa, „pentru disponibilitatea de a ajuta orașul nostru în implementarea proiectelor de modernizare a infrastructurii”. „Colaborarea noastră va deveni vizibilă în cel mai scurt timp, iar proiectele comune cu Reșița vor fi implementate în municipiul Bălți în diverse domenii: transport, construcții de drumuri, gestionarea spațiilor verzi, educație, cultură.” – se arată într-un comunicat al Primăriei Bălți. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + eighteen =