DSVSA Caraș-Severin face precizări cu privire la Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a laptelui

fabrica lapte igiena

Având în vedere derularea Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, persoanele interesate să acceseze fonduri pentru înființarea de centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui, trebuie să se adreseze DSVSA Caraș-Severin pentru obținerea autorizației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru funcționare.

„Nicio unitate nu poate funcționa înainte să fie autorizată sau înregistrată din punct de vedere sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Programul de investiții poate fi de interes pentru locuitori din Caraș-Severin având în vedere  relieful montan al județului. Programul sprijină realizarea de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, respectiv: investiții în realizarea de centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, în vederea colectării și/sau prelucrării laptelui și obținerea produselor derivate din acesta într-un spațiu amenajat corespunzător“, a transmis Pavel Borchescu, directorul DSVSA Caraș-Severin.

Pot accesa programul producătorii de lapte din zona montană pentru investiții în centre de colectare, precum și producătorii agricoli din zona montană pentru investiții în centre de colectare și prelucrare sau investiții în centre de prelucrare, care își desfășoară activitatea în zona montană și derulează finanțarea prin Program în zona montană.

Ghidul solicitantului este un material de informare a potențialilor beneficiari ai schemei de ajutor de stat privind Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană și constituie un suport informativ pentru întocmirea proiectului conform cerințelor specifice ale schemei de ajutor de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + twenty =