Consilierii judeţeni ai PSD au ales calea trădării, votând un liberal şi lăsând pe margine un pesedist

Published by
VICTOR NAFIRU

Situaţie inedită în Consiliul Judeţean Caraş-Severin, acolo unde, se spune, că pentru prima dată în acest mandat, unii consilierii PSD au trădat la vot în favoarea rivalilor de la PNL. La prima vedere chiar aşa stau lucrurile, doar că nu este exclus faptul că la ultima şedinţă ordinară să fi existat o înţelegere pe această temă între social-democraţi şi liberali. Şi nu ar fi de mirare, în condiţiile în care s-a tot spus că de-a lungul timpului liderii celor două formaţuni judeţene s-au tot întâlnit în secret.

S-a întâmplat la începutul săptămânii, cu prilejul completării comisiei ATOP cu doi membri. PSD i-a propus pe Gabriel Dinu, unul dintre cei cinci „proscrişi“ ai formaţiunii judeţene condusă de către deputata Luminiţa Jivan, aflat pe lista neagră, cu excludere din partid, şi Petru Pârvulescu, aflat în graţiile deputatei, iar PNL i-a trecut pe listă pe Ghiţă Sporea şi Gheorghe Marcel Dragoş.

La şedinţă au fost prezenţi 29 de consilieri şi, potrivit regulamentului, fiecare consilier avea posibilitatea să voteze maxim doi candidaţi, câştigători, fiind desemnaţi cei care obţineau jumătate plus unu din voturile colegilor prezenţi.

Până la urmă, a existat un singur câştigător, Ghiţă Sporea de la PNL, cu 15 voturi, care, după o logică simplă, a fost votat de toţi cei 11 colegi de partid prezenţi la şedinţă şi de alţi patru consilieri judeţeni. Care au fost aceia? Unii spun că, iniţial consilierii PSD, 12 la număr prezenţi la şedinţă, ar fi decis să se voteze doar cu Gabriel Dinu, care, cu cele trei voturi de la consilierii PMP şi UNPR ar fi fost declarat câştigător. În realitate, Dinu nu a primit decât 12 voturi, iar colegul său de partid, Petru Pârvulescu, 13. Dacă e să luăm de bune declaraţiile celor de la PMP şi UNPR în privinţa poziţionării lor, concluzia e că Ghiţă Sporea a primit patru voturi din partea consilierilor PSD, iar Dinu a fost „şuntat“ chiar de colegii săi.

Un joc murdar, cum îl consideră unii, care, în mod normal, ar trebui sancţionat de Luminiţa Jivan pentru indisciplină, aşa cum s-a procedat cu Flavius Nedelcea, Victor Tiugan, Lenuţa Ciurel, Nicolae Gubandru şi Gabriel Dinu, excluşi din PSD, dar care rămân în Consiliul judeţean până la pronunţarea instanţei.