pompieri

Campania ISU „Marți 13 – Ziua informării preventive” continuă și în acest an

Anul 2011 a fost anul în care, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sprijinit de E-On România, a luat naștere „Ziua Informării Preventive”, campanie menită să prevină multe dintre accidentele care pot pune în pericol viața cetățenilor.

Astfel, fiecare zi de marți – 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”, cu prilejul căreia Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează diverse campanii de informare şi pregătire a populaţiei.

În această lună, motto-ul zilei este ,,Un om informat, pe jumătate apărat” și vizează acțiuni precum: verificarea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului; verificarea, de către personal specializat, a instalațiilor electrice și de gaze; supravegherea și informarea copiilor, astfel încât aceștia să cunoască riscurile la care se expun dacă se joacă cu focul; diseminarea mesajului preventiv principal orientat, cu precădere, pe măsurile stabilite pentru prevenirea epidemiei cu SARS-CoV-2 și secundar pe tipurile de risc: incendii, cutremure etc.

De asemenea, pompierii aduc în atenția oamenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență folosind spoturi video din cadrul campaniilor „RISC-Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Siguranța NU e un joc de noroc!”, „Nu tremur la cutremur!”, „Scăpări de gaze” și „Nu încărca butelia la stația GPL!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =